Wat is Ayurveda?

Ayurveda is ontstaan in India, zo'n 5000 jaar geleden, en is hedendaags aan het stijgen in populariteit. Ayurveda is erop gericht om gezond door het leven te gaan door middel van massage, yoga, meditatie, en gebruik van natuurlijke kruiden.


Men richt zich op de oorsprong van de eventuele problemen, om zo het lichaam te ontdoen van afvalstoffen en de weerstand opnieuw te verhogen.

Ayurveda betekent dan ook letterlijk "kennis van het leven".


In de Ayurveda gaat men er vanuit dat je lichaam bestaat uit drie Dosha's - oftewel energietypes: Vata, Pitta en Kapha, en dat deze met elkaar in balans moet blijven.

Daarbij kan er één Dosha, soms twee of zelfs alle drie de Dosha's overheersen.

De dominerende Dosha bepaalt de lichamelijk en psychische eigenschappen van een mens.


Als deze Dosha's in perfecte balans zijn met elkaar heerst er harmonie in de mens en een goede gezondheid. Maar de dagelijkse sleur, slechte voeding, werk, stress, ... kunnen de Dosha's uit evenwicht brengen en dat kan zich uiten in kleine klachten en op lange termijn tot ziekte.


Het doel van elke Ayurvedische behandeling is om het evenwicht van de Dosha's te herstellen en bepaalde energetische blokkades te herkennen en te behandelen.

In een vroeg stadium kan een verandering van voeding of een oliemassage al helpen.

Zit de verstoring al in een vergevorderd stadium dan is een Panchakarma van groot nut.


Panchakarma is de naam voor een Ayurvedische reinigingskuur die de balans van de Dosha's herstelt. Na een (pols)diagnose en gesprek wordt uw constitutietype bepaald.

Tijdens de kuur wordt door middel van vijf reinigingstechnieken alle afvalstoffen uit het lichaam afgevloeid.

Daarnaast focust men ook op voeding, dagelijkse massage, yoga en meditatie.BELIGHTFULL       -       Tijdokstraat 5, 8380 Zeebrugge       -       Tel: 0498/74 61 60       -       email:belightfull@outlook.com

Belightfull © 2021, proudly created by Wix-it